Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Etli Şevketi Bostan (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175817
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2024
177 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

Şevketi bostan 500 gram, ayıklanmış dikenlerinden arındırılmış
Kuzu ön koldan 400 gr. kuşbaşı
1 adet soğan, piyaz doğranmış
1 adet havuç, zar doğranmış
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1.5 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su

Dikenleri temizlenmiş şevketi bostanı bol suyla yıkayın. 6-7 kere yıkayarak tüm kumun gitmesini sağlayın. Sonra 5-6 cm boyunda parçalara bölün. Havuçları soyup, zar doğrayın.
Soğanı piyazlık doğrayın. Şevketi bostan zor pişen bir bitki olduğu için düdüklü tencerede pişirilmesi daha uygundur. Düdüklü tencerenin içine biraz zeytinyağı ve etleri koyup, yüksek ateşte kavurun. Etler suyunu bırakıp çekince soğanları ve havuçları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Biraz kavurduktan sonra şevketi bostanlar et ve sebzelerin üzerine koyun. Suyu, kalan zeytinyağı, tuzu ve şekeri de ekleyin.
Tencerenin kapağını kilitleyip buhar çıktıktan sonra 30 dakika pişirin. Düdüklü tencereyi soğuması için bekleyip, basıncı düşünce kapağını açıp yemeği servis tabağına alın ve sıcak servis edin.

Not: Özellikle kolay pişmesi için düdüklü tencere tercih edilmelidir. Yumurta ve limon suyuyla terbiye de yapılabilir. Bunu yemeğin son aşamasında yapmanız gerekir. Sağlık ve şifa deposu şevketi bostan, Ege Bölgesi’nde ve Aydın’da sevilerek tüketilen bir ot türüdür.







Kuzu Etli Şevketi Bostan (Aydın) Tarifleri Ege Yemekleri



(1 adet Kuzu Etli Şevketi Bostan (Aydın) 203 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort