|
|
Kuzu İçi (Erzincan) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112904
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2015
4,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet zar gibi doğranmış kuzu karaciğeri
2 adet kuru soğan
2 domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
Tuz, reyhan
Yağ eritilir. Ciğerler kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranarak birlikte kavrulur. Domates ve salçası ilave edilir. Bulgur konulur. Suyu ilave edilerek pişirilir. Reyhan ve tuzu da konularak demlemeye bırakılır.
Not: Özellikle kurban bayramların da taze ciğerlerle yapılırsa yemeye doyum olmaz.
|
|
Kuzu İçi (Erzincan) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|