Kuzu kaburga 10 adet (kemikli)
Havuç 2 adet
Kereviz sapı 1 adet
Kuru sogan 1 adet
Sarımsak 5 dis
Taze kekik 5 dal
Defne yaprağı 2 adet
Tereyağı 2 yemek kasığı
Ayçiçek yağı 2 yemek kasığı
Karabiber 1 tatlı kasığı
Tuz 2 tatlı kasığı
Et suyu 5 su bardağı
Havuçları halka seklinde kesip bir kaba alın. Soganları küp küp dograyın. Sarımsak ve kereviz sapını ince ince kıyın. Etleri tuz, karabiber ile lezzetlendirin.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna alın. Haznenin içerisine yagları ekleyip kızdırın.
Etleri hazneye alın ve bir masa yardımı ile çevirerek,her yüzünü ince bir kabuk baglayacak sekilde mühürleyin.
Mühürlenen kaburgaları bir tabak içerisine alın.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’nin haznesine havuç,sogan, sarımsak ve kereviz sapını ilave ederek 3-4 dakika soteleyin.
Sonrasında kaburgaları sotelenen malzemelere ekleyin. Üzerine taze kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ektikten sonra et suyunu ilave ederek kapağını kapatın. Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Kısık Ateste Pisirme 120 °C moduna alarak 35 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin.
Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
Yemeginizi 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|