|
|
Kuzu Kapama |
|
gülkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2012
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82217
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Girgin
1 Kg. Kuzu Kol (12 parçaya bölünmüş)
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
1/2 Demet Pazı
1/2 Demet Kıvırcık
1 Adet Havuç
1 Demet Taze Soğan
1 Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su
Margarini eritelim, yemeklik doğranmış soğanla etleri koyup 7-8 dakika çevirelim. Tuzu ve suyu koyup kaynatalım. Ocağın altını kısalım. Kibrit çöpü şeklinde doğradığımız havuçları ekleyelim. Ardından pazı, kıvırcık ve taze soğanlarla etin üzerini kapatalım. Etler yumuşadıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyelim, 5-10 dakika daha pişirip ocağı kapatalım. Kuzu kapamamız servise hazır.
|
|
Kuzu Kapama Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|