Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 enginar,
750 gram yağlı kuzu eti,
1 çay kasığı tuz,
1 kahve kaşığı karabiber,
1 demet dereotu,
1 bardak et suyu.
Yapımı: Enginarları güzelce temizleyip limonla ovduktan sonra dörde bölüp tuzlu ve limonlu suya atmalı. Diğer taraftan bir tencerede kuşbaşı doğranmış kuzu etini güzelce ve suyunu tamamen çekinceye kadar kavurmalı. Et kavrulunca enginarları büyükçe bir bardak (250 gramlık) et suyuyla birlikte bu kavurmaya katmalı. Bir çay kaşığı tuzla bîr kahve kaşığı karabiberi de serperek iyice karıştırdıktan sonra orta ısıdaki bir ateşte pişirmeli.
Yemek suyunu çektiği halde enginarlar piş memişse biraz kaynar su katarak bir sûre daha kaynatmalı.
Tencereyi ateşten indirirken temizce yıkanmış ve kıyılmış bir demet dereotunu serperek sıcak sıcak servis yapmalı.
|