Kısa URL: https://ml.md/lc75742
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
4,003 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet pirzola
1/2 Çorba Kaşığı un
4 çorba kaşığı salça
12 adet arpacık soğan
12 adet ayva dilimi
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı zencefil
10 adet tane karabiber
1 su bardağı su
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.