|
|
Kuzu Pirzolası Pane |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4967
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak
çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını
kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın.
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp
pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya
koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir
renk alıncaya kadar pişirin.
|
|
Kuzu Pirzolası Pane Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|