3 adet yumurta
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı galeta unu
1 Kg kuzu pirzola
0.5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
Metrdotel Yağı İçin:
45 g (3 çorba k.) Sana
1/4 limonun suyu
1/4 çay k. kıyılmış maydanoz
1/4 çay k. tuz, beyazbiber
Kuzu pirzolalarını (herbiri yaklaşık 100 g'lık 10 adet; ayıklanmış) bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, atın. Tuz ve biberi serpin. Yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba k. su katılarak çırpılmış)-yağ-su karışımını hazırlayın. Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.
|