Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuzu Yürek Dolma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Yürek Dolma

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180826
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2024
31 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

6 adet kuzu yüreği (iyice temizlenmiş ve içleri dolmalık hale getirilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç (yıkanmış ve süzülmüş)
1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz ve karabiber
1,5 su bardağı su veya et suyu
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salça
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Kuzu yüreklerini öncelikle iyice temizleyin.
Üzerinde fazladan yağ ya da damar parçaları varsa, bunları dikkatlice çıkarın.
Yürekleri dolmalık hale getirmek için içlerini açarak fazla damarsal dokuyu temizleyin.
Temizlenen yürekleri birkaç dakika suda bekletip süzerek hazır hale getirin.
İç pilav için önce zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
Üzerine ince doğranmış kuru soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Dolmalık fıstıkları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin ve tüm malzemelerle birlikte karıştırarak pirinçlerin renginin biraz şeffaflaşmasını sağlayın.
İç pilavın aromatik yapısını zenginleştirmek için kuş üzümü, tarçın, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyin.
Bu baharatlar dolmaya karakteristik bir tat ve hoş bir aroma katacaktır.
Baharatları ekledikten sonra pirinçleri iyice karıştırın.Üzerine 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edin.
Kısık ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
Pilav pişince ocaktan alın ve bir süre dinlendirin.
Masterchef kuzu yürek dolması nasıl yapılır? Leziz kuzu yürek dolması tarifi
Hazırladığınız iç pilavdan bir kaşık yardımıyla kuzu yüreklerinin içine dikkatlice doldurun.
Yüreklerin içine çok fazla doldurmamaya özen gösterin, çünkü pişme sırasında pirinçler şişecektir.
Dolma olarak hazırlanan yüreklerin ağızlarını kapatmak için mutfak ipi veya kürdan kullanabilirsiniz.
Bu, dolmaların içindeki pilavın dışarı çıkmasını önler ve pişme sırasında dolmanın şeklini korumasını sağlar.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyerek sosu hazırlayın.
Sosun kıvamı hafif yoğun olmalı; dolmaların üzerine döktüğünüzde güzel bir şekilde kaplamalıdır.
Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökerek tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar yavaş yavaş pişirin.
Bu süre, dolmaların yumuşayıp lezzetli bir hale gelmesi için yeterlidir.
Dolmalar piştikten sonra ocaktan alın ve biraz dinlendirin. Yürek dolmalarını sıcak servis edin.
Yanında yoğurt ya da domates sosuyla birlikte sunum yapabilirsiniz.







Kuzu Yürek Dolma Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet Kuzu Yürek Dolma 44 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort