|
|
Kuzukulağı Çorbası (düdüklü) |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9513
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006
2,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze kuzukulağı
200 gr taze krema
50 gr katı yağ
2 adet büyük patates
yarım limon suyu
25 cl tavuk suyu (ya da 1 adet tavuk suyu tabletini 25 cl sıcak suyla karıştırın)
tuz ve karabiber
Kuzukulağının yapraklarını kopartın ve yıkayıp temizleyin. Patateslerin kabuğunu soyup 4 ya da 5 parça olacak şekilde kesin. Düdüklü tencerenin içinde, yağla beraber, kuzukulağını kısık ateşte kavurun. Patatesleri katın. Tuz, karabiber ve tavuk suyunu ekleyin ve düdüklü tencereyi kapatıp 2. konuma getirin. Pim çıkınca ateşi kısın ve 12 dk pişirin. Patatesin ve kuzukulağının suyunu ayrı bir kaba süzün. Patates ve kuzukulağını Rondo'da soğuk kremayla karıştırın ve düdüklü tencerenin içine boşaltın. Süzmüş olduğunuz suyu tekrardan düdüklü tencereye ilave edin. İstenilen kıvama gelinceye kadar kısık ateşte koyulaştırın. Servis yapmadan önce içine birkaç damla limon suyu katın.
|
|
Kuzukulağı Çorbası (düdüklü) Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|