Malzemeler
300 gr boru makarna
4-5 adet taze soğan
1 diş sarımsak
10-12 tane mantar
1 havuç
1 kabak
1 paket labne peynir
tuz-karabiber
2-3 tatlı kaşığı sebzeli çeşni yada tuzot
Sıvı yağ
1,5 bardak sıcak su
Makarna tuzlu suda haşlanır. Yapışmaz tavada sıvı yağla, ince doğranmış taze soğan, kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç, şerit seklinde doğranmış kabak ve yine ince doğranmış mantarlar sırayla sobelenerek pişirilir. Mantarlar suyunu çekince 1,5 bardak su ve sebzeli çeşni eklenir. Ardından 1 paket labne peyniri ilave edilir ve erimesi beklenir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirildikten sonra haşlanmış makarnalar ilave edilir ve 3-5 dakika kısık ateşte pişirilir. Arzuya göre üzerine taze fesleğen, nane ve pul biber serpilebilir.
|