Arzu Şensoy
1 paket Pınar Labne
1 yemek kaşık Domates Salçası
2 yemek kaşığı Sıvıyağ
5 Su Bardağı Tavuk Suyu
yarım su bardağı arpa ve yıldız şehriye
TERBİYESİ İÇİN:
2 yemek kaşığı Pınar Labne
2 yemek kaşığı Un
yarım limon suyu
tuz
Bir tencerede sıvıyağ içinde salçayı kavuruyoruz. İçine tavuk suyunu katıp kaynattıktan sonra içine yıldız ve arpa şehriyeyi atıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra, ayrı bir kapta Labneyi,unu ve limonu karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan az alıp sulandırıp, tencerenin içine yavaş yavaş döküyoruz. En son tuzunu atıp çorbamızı Bitiriyoruz. Servis tabağımıza çorbamızı alıp, üzerine labneli sosla servise hazırlayabiliriz. Kış günlerinde sağlıklı bir çorba.
Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 30.09.2014
|