1,5 çay bardağı eritilmiş margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1,5 çay bardağı su
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı mahlep
1er çay kaşığı zencefil tarçın
1 paket kabartma tozu vanilya
Yarım çay bardağı krema
2 paket beyaz çikolata
1 paket labne peyniri
1 avuç Nar taneleri
2-3 dal nane yaprağı
Yumurta ve tozşekeri bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine eritilmiş margarin ve su ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kakao, mahlep, zencefil, tarçın, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirip servis tabağına alın.
Sosu için, kremayı küçük bir tavaya alıp kaynama noktasına getirin. Ocaktan alıp rendelenmiş beyaz çikolata ve labne peyniri ilave edip karıştırın. Sos ılınınca krema torbasına alın. Kekin üzerine şeritler halinde gezdirin. Nar taneleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|