1 paket Sütaş Labne
1 yemek kaşığı dolusu Sütaş Tereyağı
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet kabak
10 bardak sıcak su, tavuk suyu veya et suyu
1 çay kaşığı dijon hardal
3-4 dal taze nane
Tuz
Soğanı piyazlık doğrayın. Patatesi ince ince kesin. Kabağı halka halka doğrayın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alıp üzerlerine Sütaş Tereyağı ekleyin. Çok kısık ateşte sebzeleri 10 dakika kadar soteleyin. Daha sonra üzerlerine 1,5 litre, yaklaşık 10 bardak sıcak su, tavuk suyu veya et suyu ilave edip 10-15 dakika kaynatın. Bu sırada tuzunu, naneleri ve hardalı ilave edip ocağın altını kapatın. Tüm malzemeler ezilene kadar çorbayı el mikserinden geçirin. Sütaş Labneyi çukur bir kaseye alıp çırpın. Çırptığınız Sütaş Labneyi çorbaya ilave edip Sütaş Labne eriyene kadar karıştırın. Labneli Kabak Çorbanız servise hazırdır.
Not: Sütaş Labne yerine 1 su bardağı Sütaş Krema kullanabilirsiniz. Krema kullanacaksanız, çorbanıza ilave etmeden önce kremayı ayrıca ısıtmalısınız.
|