http://www.hurriyet.com.tr
1 adet küçük boy beyaz lahana
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Bir avuç içi kadar beyaz peynir
İçi için:
1 adet kuru soğan
500 gram kıyma
1 adet havuç
Lahanayı az suda haşlayın. Bir bezle kurulayarak suyunu iyice alın.
Peyniri ezin. Süt, zeytinyağı, yumurta, peynir ve unu iyice karıştırarak börek harcını hazırlayın. Soğanları ince ince kıyıp, havuçları rendeleyin. Kıyma, soğan ve havucu birlikte pişirin. Bu içe arzu ederseniz zencefil ve karabiber ekleyebilirsiniz.
Daha sonra 1 kat lahana, üstüne börek harcı, 1 kat lahana, üstüne börek harcı ve ortasına kıymalı harç gelecek şekilde, lahanayı yufka gibi kullanarak böreği hazırlayın. 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika, harç katılaşıncaya kadar pişirin.
|