2 kg. lahana (Bütün)
500 gr. koyun kıyması
3 adet soğan (İnce kıyılmış)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)
Karabiber
100 gr. Bizim Margarin
1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
Tuz
5 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
2 çorba kaşığı sirke
Tencerenin içine yağı koyup, kızdırın.
Soğanı, sarımsağı, kıymayı kızgın yağda karıştırın.
Kıyma suyunu çekince domatesi, biberi, tuzu ve sirkeyi ilave edip, bir bardak su ile 5 dakika kaynatın. Lezzetini kontrol edin. Maydanozu da ekledikten sonra, lahanayı ortadan ikiye bölüp göbek kısımlarını çıkarın.
Başka bir tencerede 5 su bardağı su ve tuzu kaynatın. Lahananın yarısını içine koyup kapağını kapatın.
Yumuşayan lahanaları kevgirle çıkarıp, soğuk suyun içine bırakın. Daha sonra lahanaları süzgece çıkarın.
Bir fırın kabının altına düz yaprakları yayın. Üzerine kıymayı serpiştirin. Aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın.
Orta dereceli fırında 20 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra servis yapın.
Not : Arzu edildiğinde, fırına verirken üzerine kaşar peyniri koyabilirsiniz.
|