2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Tutam tuz
1 Adet lahana
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet limon
1 Adet kuru soğan
1 Tutam maydanoz
1 Tutam KIRMIZI TOZ BİBER
3 Su Bardağı pirinç
lahanaları yaprak olarak ayırın.kaynayan tuzlu suya atıp 2 şer dakika haşlayın kenarda soğutun.pirinci yıkayıp,soğan,tuz,biber,margarin,sıvıyağ,salça ve maydanozla iyice harmanlayın.haşlanan lahanaları bıçakla kesip küçültün.uç kısma harçtan biraz koyun önce 2 yanlarda içe doğru sonra rulo sarın.tencereye dizin.en üstüne limon dilimi biraz su ilave edip pişirin.sıcak yada soğuk servis yapın.limon dilimleriyle süsleyin.
|