750 gr. kuşbaşı dana eti
1 soğan
1 küçük lahana
2 kutu yoğurt
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1,5 çay kaşığı kişniş otu
Tuz
Karabiber
6 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı yağ
Kuşbaşı etleri bir kaba koyun. Soğanı doğrayın ve etlerin yanına koyun, lahananın bozuk yapraklarını çıkarın. İnce ince doğrayıp yıkayın. Yoğurt, limon suyu, zencefil, kişniş otu, tuz ve karabiberi birlikte karıştırın. Yarısını lahanaların üstüne boşaltın. Mayonez de ilave ederek lahana ve yoğurt karışımını harmanlayın. Geri kalan yoğurt karışımına yağ ilave edip kuşbaşı etlerin üzerine dökün ve 2 saat bekletin. Etleri karışımdan alıp şişlere geçirin ve orta hararetli ızgarada pişirin. Zaman zaman kurumaması için yağlı yoğurttan sürün. Etleri lahana salatasının üstüne yerleştirip servis yapın.
|