http://alanya.bel.tr
Yeteri miktarda lahana yaprakları
2 su bardağı pirinç
1,5 çay bardağı sıvı yağ
4 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
1 demet nane
2 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 limon
Lahana yapraklan temizlenir, yıkanır ve bir kaba alınır.
Temizlenen lahana yapraklan damarları yumuşayana kadar 1 yemek kaşığı tuz ve limon suyu ile hazırlanan kaynayan suda haşlanır. Lahana sarması iç harcı çiğ olarak hazırlanır.
Ayıklanarak yıkanmış pirincin içine, küçük küçük doğranan soğan ve domates, ince ince kıyılmış nane ve maydanoz eklenir.
Tuz, karabiber, zeytinyağı da eklenerek lahana sarmasının iç harcı hazırlanır.
Damar!an yumuşayan lahana yapraklanna sarma iç harcı konularak anrılır, tencereye yerleştirilir ve pişirilir.
Pişen sarmaların servisi yapılır.
|