|
|
Lahanalı Muşki Çorbası (Bitlis) |
|
sarı kiraz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66624
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy Patates
1 kg kemikli Kuzu Eti
1 adet küçük boy Lahana 3 su baradğı doğranmış lahana da kullanabilirsiniz
30 gr Tereyağı
1 yemek kaşığı Domates Salçası
10 -12 su bardağı Et Suyu
2 çay kaşığı Pul Biber
Köfte Harcı İçin :
1 adet ort boy Soğan
1 su bardağı İnce Bulgur
1 su bardağı ılık Su
1 çay kaşığı Pul Biber
1 çay kaşığı Karabiber
1 su bardağı Un
Patatesleri soyup tavla zan formunda küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin. 'Beyaz lahananın yapraklannı ayırıp yaprak aralarındaki sert kısımları ve damarlarını kesip atın. İnce yapraklan ince ince doğrayıp kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşladıktan sonra süzün. (Bu çorbanın yapımında lahana turşusu kullanılır. Bu durumda turşuyu 1 santim kalınlığında parçalar elde edecek şekilde doğrayarak bir kenarda bekletin) Diğer taraftan, eti geniş bir tencereye koyun. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar su ve tuz ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kısın. Etler yumuşadığında ocaktan alın.
Kemiklerinden ayırıp didikleyin. Et suyunu da çorba için saklayın. Gerekirse su ekleyin. 'Köfteleri hazırlamak için; soğanı incecik kıyın. Bulguru derin bir kaba koyup üzerine ılık suyu ekledikten sonra kabarıp yumuşaması için 10 dakika kadar bekleyin. Soğan, tuz, kırmızı biber ve unu ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıpğ avuçlarınız arasında yuvarlayarak bir tepside biriktirin. (Köfteleri yaparken ellerinizi sık sık suya batınn) "Tereyağı ve salçayı büyük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak iki dakika kadar kavurun.
Üzerine 10-12 su baradğı sıcak et suyunu ekleyip tuz ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Çorba suyu kaynamaya başlayınca hazırladığınız köfteleri çorbanın içine aktarıp 5 dakika daha pişirin. Haşlayıp didiklediğiniz eti ve patatesleri tencereye aktarın. Lahanayı da katıp sık aık karıştırarak patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
Fotoğraf "fıldır" tarafından gönderildi. 04.09.2016
|
|
Lahanalı Muşki Çorbası (Bitlis) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|