500 g un
300 ml su
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
¼ maydanoz
500 g orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Üzeri için:
Maydanoz
Limon suyu
Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine unu alın, üzerine azar azar su ekleyip yoğurmaya başlayın.
İyice yoğurduktan sonra tuzu ve şekeri ekleyip yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız hamuru en az 3-4 saat dinlendirin.
İç harcı için domatesleri ve maydanozu Arçelik Resital Doğrayıcı'da çekin, kenara alın.
Ardından soğan ve sarımsağı çekip kenara alın.
Derin bir kase içine domates maydanoz karışımını, çektiğiniz soğan sarımsağı, kıyma, pul biber, karabiber ve salçaları ekleyip karıştırın.
Hamurunuzu 30 gramlık bezelere bölün ve iyice yuvarlayın.
Ardından tezgahı ve merdanenizi hafifçe unlayın ve bezeleri küçük yuvarlaklar olacak şekilde açın.
Lahmacun içini açtığınız hamurların üzerine yerleştirin.
Bir tarafından başlayıp parmağınızla bastıra bastıra hamurun kalanına doğru yayın.
Hazırladığınız lahmacunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Arçelik Ankastre Fırın'ı 250 dereceye ısıtın.
8 dakika Arçelik Ankastre Fırın'da pişirin.
Piştikten sonra maydanoz ve limon suyu ile servis edebilirsiniz.
|