|
|
Lahmacun |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121325
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2016
1,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için :
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 paket Pakmaya Instant Maya (10 g)
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi için :
200 g kıyma
3 adet domates
1 adet doğranmış soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Fırını önceden 200 derece ısıtın.
Unu ve mayayı bir kaba koyun. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve sekiz parçaya ayırın.
Her parçayı yuvarlayın, 10 dakika dinlendirin.
Unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açın. İç malzemeleri karıştırın ve hamurların üzerine yayın.
Tepsi üzerine dizilen lahmacun hamurlarını 200°Clik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
|
|
Lahmacun Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|