Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Video Yemek Tarifleri > Laz Böreği (görsel) (1 adet - 94,844 defa bakıldı)

Laz Böreği (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Laz Böreği (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc29719
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2008
4,185 defa indirildi / yazdırıldı




Bu tarifin Türkçe, ve İngilizce altyazısı mevcuttur




Mütevazı Lezzetler mutfağına hoş geldiniz
bu gün birlikte lezzetli bir şerbetli tatlı hazırlayacağız
"Laz Böreği"
tatlının yapımına geçmeden önce malzemelerde neler var...
onları öğrenelim sonra hep birlikte yapımına geçelim
hamuru için; 2 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
bir fiske tuz
ve alabildiği kadar un
muhallebisi için; 1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 bardak un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karabiber
şerbeti için; 2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
ve yarım limonun suyu
ara katlar ve üzeri için; yarım paket tereyağı
ve 1 çay bardağı sıvıyağ
soğuk olması gerektiği için, öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
2,5 su bardağı suyu...
ve 2,5 su bardağı toz şekeri...
tencereye aktarıyoruz
orta ateşte kaynama noktasına gelince kısıyoruz...
limonunu ekliyoruz...
10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz
şerbet kaynarken şimdi hamurumuzu hazırlayalım
2 adet yumurtamız var demiştik...
önce yoğurma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz
üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ...
ve 1 su bardağı ılık suyu ekliyoruz
çatal ya da çırpıcı yardımıyla...
sıvı malzeme homojen karışana kadar çırpıyoruz
bu kadar çırpma yeterli
1 fiske tuz diyoruz...
1 fiske tuz; iki parmağımızın arasına gelen tuz miktarı...
çünkü neticede bir tatlı yapıyoruz
üzerine yeteri kadar...
yani, ele yapışmayan orta sertlikte...
bir kıvam alana kadar elenmiş un ekliyoruz
ve azar azar ilave ederek yoğuruyoruz
biraz daha un atarsak istediğimiz kıvama gelmiş olacak
şimdi biraz da masanın üzerinde yoğurursak...
daha iyi özleşecek
istediğimiz kıvamda güzel bir hamur elde ettik
şimdi bunun üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendiriyoruz
muhallebimizi hazırlamak için...
önce 1 adet yumurtamızı tencereye kırıyoruz
1 litre sütümüz vardı
1 su bardağı un
özellikle belirtelim sütümüz soğuk olacak
1 su bardağı toz şeker
ateşi yakmadan önce...
bütün malzemeyi eriyene kadar karıştırıyoruz
şimdi ateşi yakabiliriz
orta ateşte sürekli karıştırarak...
göz göz olana kadar pişiriyoruz
muhallebi pişerken şerbetimiz de kıvam aldı...
artık ateşi kapatabiliriz
muhallebimiz göz göz oldu...
şimdi; 1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı...
ve sürpriz malzememiz; 1 çay kaşığı karabiberi...
ilave ediyoruz
hemen ateşi kapatıyoruz
ara ara karıştırarak soğutuyoruz...
ve de kabuk bağlamamasını sağlıyoruz
muhallebi soğurken, biz de kısık ateşte tereyağını erittik
az sonra da sıvı yağ ile karıştıracağız
hamur dinlendi, artık açma işlemine geçebiliriz
çok güzel özlü bir hamur oldu
öncelikle 8 paçaya ayırıyoruz
şimdi artık işin en zevkli yönüne geliyoruz
hamur açmak
önce parmak uçlarımızla biraz genişletiyoruz
sonra oklavayla açmaya başlıyoruz
artık oklavaya sarabiliriz
yufkamız tepsinin çapı kadar oldu...
şimdi yağladığımız tepsiye ilk katı yerleştiriyoruz
bazen tepsileri yağlıyoruz demeyi unutuyorum...
tabi ki her tepsi yağlanıyor...
bunu her seferinde söylemeye gerek yok
bir yufkayı yerleştirdikten sonra...
2 kaşık sıvıyağ, tereyağı karışımını üzerine sürüyoruz
4 katı bu şekilde tamamlayacağız
dördüncü yufkayı yağladığımız, üçüncü yufkanın üzerine bırakıyoruz...
şimdi muhallebiyi yerleştireceğimiz için...
bu katı yağlamıyoruz
karabiberli muhallebimizi...
ama öncelikle soğumuş olması gerekiyor...
bu çok önemli bir detay...
üzerine seriyoruz
muhallebiyi düzleştiriyoruz...
fakat tepsiye fazla deydirmeyelim
çünkü yanınca kötü bir görünüm ve lezzet ortaya çıkıyor
şimdi, beşinci yufkamızı muhallebinin üzerine koyuyoruz
yine aynı şekilde yağlıyacağız
şimdi son katımızı özenli bir şekilde...
yerleştirmeye çalışıyoruz
yağlı karışımın tümünü üzerine gezdiriyoruz
şimdi laz böreğinin kesim işlemine geçiyoruz
alıştığımız şekli kare şeklidir...
biz değişik bir hava katmak için yıldız şeklinde keseceğiz...
siz istediğiniz şekilde kesersiniz
tatlımızın kesim işlemini tamamladık...
şimdi önceden ısıttığımız 180 derece fırında...
üzeri altın rengini alana kadar pişiriyoruz
laz böreğini fırından aldık, 3 dakika beklettikten sonra...
soğuttuğumuz şerbeti gezdiriyoruz
şerbeti çektikten sonra servise sunabiliriz
biz bu programda 8 kattan hazırladık
kolay olması açısından...
isteğe göre 10 ya da 12 kat yufkadan açılarak da hazırlanabilir
denerseniz gerçekten memnun kalacağınıza eminim
şimdiden Afiyet Olsun!


ML® Laz Böreği için tıklayın
ML® Laz Böreği (açma) için tıklayın






Laz Böreği (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri



(1 adet Laz Böreği (görsel) 94,844 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort