Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > LAZANYA BOLONYEZ (FRANSA) (1 adet - 69,446 defa bakıldı)

LAZANYA BOLONYEZ (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LAZANYA BOLONYEZ (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15246
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2007
2,624 defa indirildi / yazdırıldı




8 kişi için MALZEME :
300 gr. un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı rafine yağı
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI :
Yukardaki bütün malzemeyi yoğurup özlü bir hamur yapınız
Dört müsavi parçaya bölüp yuvarlayınız
Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez kapatıp yirmi dakika dinlendiriniz
Sonra teker teker önce merdane, sonra oklava ile lüzumunda un serperek bıçak sırtından ince normal yufka kalınlığında açınız
Onbeş santimlik gayri muntazam parçalara kesiniz
Bol kaynar tuzlu suda hamurları teker teker atıp sekiz on adedini bir defada bir dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya çıkarınız
Sonra elinizle susuz olarak yan yana bir kaba çıkarınız
Yirmibeş santim kutrunda bir tepsinin içini yağlayıp içersine bir sıra hamuru doşeyiniz
Ve üç çorba kaşığı erimiş tereyağı serpiniz
Bu şekilde hamurlan tepsinin içine yayarak döşeyip tereyağını serpiniz
Yalnız her üç kata aşağıdaki beşamel ve kıyma sostan bir miktar yayınız
En üstte kalan kıyma ve beşameli yayıp üzerine peyniri serpiniz
Orta ateşli fırında yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alınız
Beşer altışar santim büyüklüğünde dilim dilim kesip servis ediniz

Sos bolonyez

200 gr. sığır kıyması,
1 çorba kaşığı tepeleme dolu margarin,
1 baş soğan ve bir diş sarımsak ince kıyılmış,
2 çorba kaşığı domates salçası,
az tuz,
az karabiber,
4 su bardağı su

Orta ateşte tencereye kıyma, yağ, soğan ve sarımsağı koyup dört beş dakika kavurup tuz, biber ve salça suyunu ilâve ediniz
Ağır ağır kaynatıp suyunu devamlı kontrol ediniz
Bir saat pişirip kullanınız
Ateşten alırken kıymanın suyu kıymanın yarım santim üstünde olmalıdır

Sos Beşamel
1 su bardağı ve bir kahve fincanı kaynar süt,
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı,
1 tatlı kaşığı dolu un,
az tuz

Bir tencerede yağ ile unu karıştırıp üzerine kaynar sütü ilâve ediniz
Karıştırarak orta ateşte iki üç dakika kaynatıp kullanınız






LAZANYA BOLONYEZ (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet LAZANYA BOLONYEZ (FRANSA) 69,446 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort