|
Lazanya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176692
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
12 yaprak lazanya
İç harcı için;
400 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
İç harcı için geniş bir tavaya sıvı yağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Kıymalar yeterince kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ilave edelim ve orta ateşte 5 dakika kadar daha soteleyelim.
Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
Ardından suyunu ekleyelim ve iç harcımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Beşamel sosu için tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü azar azar ekleyelim ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına önce biraz iç harçtan yayalım.
Üzerine çok az beşamel sostan gezdirdikten sonra lazanyaları dizelim.
Lazanyaların üzerine biraz kıymalı iç harç ve ardından beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar iç hraç ve beşamel sostan gezdirelim. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirelim.
En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
Lazanyalarımızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Üzeri tamamen kızarınca fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
Ardından lazanyamızı dilimleyerek servis edelim.
|
Lazanya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177147
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet lazanya yaprağı
500 gram kıyma
1 büyük soğan, doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
400 gram doğranmış domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
Tuz ve karabiber
3 su bardağı rendelenmiş peynir
2 su bardağı beşamel sos
2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Öncelikle kıymayı bir tavada kavurun. Ardından doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Domates salçasını ve doğranmış domatesleri ekleyin. Baharatları (kekik, tuz ve karabiber) da ekleyip karıştırın ve bir süre daha pişirin.
Beşamel sos için bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Tabanına biraz beşamel sos yayın. Üzerine bir kat lazanya yaprağı serin. Üzerine kıymalı harçtan dökün. Ardından peynir rendesi serpin. Tekrar lazanya yaprağı koyun ve bu işlemi istediğiniz kadar tekrarlayın.
En üst kata lazanya yaprağı serin. Üzerine kalan beşamel sosu dökün. Peynir rendesi serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika veya peynirler kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine taze doğranmış maydanoz serpip servis yapın.
|
Lazanya |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177884
Gönderme Tarihi: 23.May.2024
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 paket hazır lazanya
300 gr kıyma
1 adet soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 çay bardağı kadar su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
Rendelenmiş muskat
Öncelikle geniş bir tavada, soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsağı ve kıymayı ekleyip pişirin. Salça ekleyin. Havuçları küp şeklinde doğrayın ve kıymalı harca ekleyin. Küçük küçük doğranmış biberleri ekleyin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip orta ateşte pişirin. Baharatları ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Beşamel sos için, tereyağını eritin. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın. Üzerine yan yana lazanya yapraklarını dizin. Üzerine beşamel sostan biraz alaraka yayın. Kıymalı harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın. En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
|