|
|
Lazanya |
|
bilge tan
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131933
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2018
1,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://onedio.com
Beşamel sos için;
6 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı un
1 litre süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan
1 kg kıyma
1/8 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
500 gr makarna
3 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaşar peyniri
6 yemek kaşığı tereyağı ve unu tencereye alın ve unu kavurun. Sonrasında içerisine yavaş yavaş sıcak sütü ilave edin. Sos koyulaşıncaya kadar karıştırın. Sonra ocaktan alıp tuzu ilave edin. Sos ılıyınca çırpılmış yumurtaları ilave edin. 4 yemek kaşığı tereyağını ocağa alıp soğanları kavurun ve kıymaları ilave edin. Kıymalar kavrulunca altını kapatın ve tuz, karabiber ve tarçın ilave edin. Makarnaları haşlayın. Soğuyan makarnaları çırpılmış yumurta ve tuz ile karıştırın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Fırın kabının dibine makarnaların yarısını ekleyin. Üzerine kaşar peynirinin bir kısmını koyun daha sonra kıymayı ekleyin ve makarnaları bir kat daha ekleyin. Son olarak beşamel sos ve peynirleri ilave edip 45 dk pişirin.
|
|
Lazanya Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|