| 
 
 
 | 
Leb-i Dilber Helvası (Osmanlı) | 
  | 
zerzevat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25278 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2008 
3,215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç unu
 
1 su bardağı badem veya fıstık
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
150 gr tereyağı
 
 
1- Bir tencerede tereyağını eritin. Pirinç unu ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
 
2- Üzerine şeker serperek sıcak sütü ilave edin. Kırılmış bademleri de katarak bir kez karıştırın.
 
3- Kapağı kapalı olarak demleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |