Kıyma 300 gra az yağlı
Tuz 1/2 çay kaşığı
Karabiber 1/2 çay kaşığı
Pirinç 3 yemek kaşığı
Nohut 1 su bardağı haşlanmış
Su 6 su bardağı sıcak
Terbiye için:
Yumurta 1 adet
Yoğurt 1 yemek kaşığı süzme
Un 1 yemek kaşığı
Tuz 1/2 çay kaşığı
Üzerine:
Tereyağı 2 kaşık
Nane 1 tatlı kaşığı kuru
Az yağlı kıymayı derin bir kaseye alın, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.
Küçük parçalara ayırdığınız harçtan minik köfteler hazırlayıp orta ateşte hafif bir renk alana kadar kızartın.
Derin bir tencereye aktardığınız sıcak suya eklediğiniz pirinçleri kaynamaya bırakın.
Terbiye karışımı için; yumurta, süzme yoğurt, un ve tuzu küçük bir kasede karıştırın. Az miktarda suyla kıvamını açıp ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine aktarın.
Haşlanmış nohut ve kızarmış köfteleri ekledikten sonra pişirme işlemini orta ateşte sürdürün.
Tereyağında yakılmış nane ilavesiyle sıcak olarak, bekletmeden servis edin.
|