Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Burdur Yemekleri > LEFKE PİLAVI (Kıbrıs) (1 adet - 83,175 defa bakıldı)

LEFKE PİLAVI (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LEFKE PİLAVI (Kıbrıs)

market
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc48713
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
2,330 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr kemiksiz küçük doğranmış et
1,5 bardak pirinç
3 bardak su
2 çorba kaşığı margarin
biraz tuz
1 çorba kaşığı margarin
1,5 kahve fincanı çam fıstığı

Pirinç tepsiye koyulur, üzerine 2 - 3 parmak kapatacak kadar tuzlu sıcak (kaynar değil) su koyulur ve 30-40 dakika kabarmaya bırakılır. Sonra suyu süzülür ve duru suyu akana kadar birkaç su yıkanır.
Öte yandan, tencereye yağ koyulup hafifçe kızdırıldıktan sonra pirinç ilâve edilir ve 5 dakika kavrulur. Sonra kaynar haldeki su ve tuz ilâve edilir. Karıştırılır ve kaynayana kadar harlı, sonra da orta ateşte pişmeye bırakılır.
Bu arada, et ve bir kaşık yağ koyulur vhafifçe ateşte, etler saldığı suyu çekip pembeleşinceye kadar pişirilip kavrulur. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemek lâzımdır. (Eğer kendi suyu eti pişirmeye yetmezse, sıcak olmak şartıyla az az su ilâve edilebilir.) Etler iyice pişip kızarınca indirilir, Pişmiş olan pilâva ilâve edilip karıştırılır. Ve çok hafif ateşte 10-15 dakika demlenmeye bırakılır.
Bu arada, suyla kaynatılarak iç kabuğu soyulmuş fıstıklar yağda kavrulur. Etli pilâva ilâve edilip karıştırıldıktan sonra tabağa alınıp sıcak sıcak servis yapılır.






LEFKE PİLAVI (Kıbrıs) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet LEFKE PİLAVI (Kıbrıs) 83,175 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort