Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Kek Tarifleri > Leopar Kek (1 adet - 231 defa bakıldı)

Leopar Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Leopar Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168588
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2022
119 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
50 g oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yemek kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker, ılık süt ve vanilya aromasını ilave edip iyice yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur haline geldiğinde tezgaha alın ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun. Daha sonra hamuru elinizle biraz açın, ortasına tereyağını koyun ve yağı çekinceye kadar yoğurmaya devam edin. İki eşit parçaya bölün. Bir parçasını bir kaba alın, üzerini kapatın ve mayalanmaya bırakın. Kalan hamura 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı süt ilave edip kakaoyu yedirinceye kadar yoğurun. Bu kakaolu hamuru da iki eşit parçaya bölün, birini kaba alıp üzerini kapatın ve mayalanmaya bırakın. Kalan kakaolu hamura 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ilave edin ve yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika mayalanmaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Elde ettiğiniz 2 kakaolu ve 1 beyaz hamurun her birini 6'şar eşit parçaya bölün. Koyu renkli kakaolu hamurları elinizle uzatarak 25 cm uzunluğunda rulolar yapın. Açık renkli kakaolu hamurları merdane yardımı ile 12x25 cm boyutlarında açın, üzerlerine hazırladığınız rulo hamurları koyun ve ortada kalacak şekilde üzerlerine sarın. Beyaz renkli hamurları da aynı şekilde 15x25 cm boyutlarında açıp hazırladığınız kakaolu hamur rulolarının üzerlerine sarın. 3 ruloyu kalıbın tabanına uzunlamasına yan yana koyun ve üzerine diğer 3 ruloyu koyun. Üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.







Leopar Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri



(1 adet Leopar Kek 231 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort