|
|
Lepsı (Yalova) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc44016
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2020
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
500 gr. kemiksiz kuzu eti
3 diş sarımsak
10 ml. sıvıyağ
3 gr. toz karabiber
8 gr. tuz
30 gr. kuru soğan
Kemiksiz kuzu eti doğrandıktan sonra sıvıyağda bir iki dakika kavrulur.
Sonra üzerine 1,5 -2 litre kadar su ve sarımsaklar ilave edilerek, kaynatılır.
Kısık ateşte 1 saat kaynatılan etler, karabiber ve tuz ilave edilerek 5-10 dakika dinlendirilir.
Sonra içerisindeki parça etler alınarak başka yemeklerde kullanılmak üzere saklanır.
Sadece et suyu olarak tüketilmesinin yanında etli haliyle de akşam yemeklerinde tüketilebilir.
|
|
Lepsı (Yalova) Tarifleri Çerkez Yemekleri
|
|