|
LEVREK FİLETOSU (Mantarlı) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80919
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
1,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
1/2 kahve fincanı rafine yağı
4 dilim limon
8 dilim levrek filetosu (70'er gramlık)
4 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
2 çorba kaşığı maydanoz
1) Domateslerin kabuklarını soyup, ortadan enine yarıp çekirdeklerini çıkarınız ve ince doğrayınız.
2) Bir tencereye tereyağını koyup hafif kızdırınız. Sonra sarmısak ve soğanı ilâve edip bir kere karıştırınız.
3) Sonra mantarları ilâve edip 2 dakika sote yapınız ve domatesleri ilâve edip 7-8 dakika domates tamamen suyunu çekinceye kadar pişirip 1 kaşık kıyılmış maydanoz karıştırınız.
4) Levrekleri hazırlayıp pişirip servis yapacağınız tevzi tabağına diziniz ve üzerlerine eşit şekilde domatesli mantarı koyunuz.
5) En üzerine maydanoza batırılmış birer dilim limon koyup, hemen servis yapınız.
|
|