|
LEVREK FİLETOSU MEUNİER (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15425
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
FILET DE BAR MEUNIERE
4 kişi için MALZEME :
4 dilim levrek filetosu (150 şer gr.)
1/2 tatlı kaşığ tuz
1/2 limonun suyu
4 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı un
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
4 dilim kabuğu tırtıllanıp lira gibi kesilmiş limon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI :
Levrekleri küçük bir kapta tuzlayıp yarım limon suyunu ve sütü serpip alt ve üst ediniz
Sonra hafifçe una bulayınız
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız, ve balıkları ilâve ediniz
Zaman zaman tavadaki yağlardan alıp üzerine dökerek 4 dakika alt ve üstünü kızartıp servis edeceğiniz tabağa balıkları diziniz ¦ ve tavadaki yağı dökünüz aynı tavaya tereyağını ilâve edip hafif kızartınız
Limon suyunu ilâve edip balıkların üzerine dökünüz
Limonları maydanoza batırıp her balığın üzerine birer dilim koyup servis ediniz.
|
|