100 gr. fileto çıkarılmış ve çok ince doğranmış levrek
100 gr. mayalanmış hamur
1 adet ince ince doğranmış orta boy domates
2 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 adet ince parçalar halinde doğranmış orta boy kuru soğan
1 kaşık domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine doğramış olduğunuz kuru soğanı ilave edin. Ardından da biber, sarımsak, domates ve domates suyunu ekleyin. Son olarak levrek filetoyu da katın. 5 dakika boyunca sote edin. Mayalanmış hamuru el içi büyüklüğünde olacak, şekilde incecik açıp, hazırlamış olduğunuz malzemeleri elinizde bastırarak içine yayın. 180 derecelik ısıtılmış fırında, yaklaşık 8 dakika boyunca pişirdikten sonra, servise sunun.
|