Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Balığı Tarifleri > LEVREK OGRETEN (1 adet - 30,743 defa bakıldı)

LEVREK OGRETEN


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LEVREK OGRETEN

kimzan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc47419
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2010
2,388 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg levrek
2,5 kaşık tereyağı
1 bardak mantar
1 baş soğan
2 kaşık un
1 bardak kaşar peyniri rendesi
3-4 fiske hindistancevizi
5 adet sarı patates
4 adet yumurta
tuz
karabiber

Bir tepsi, çay kaşığı dolusu tereyağı ile yağlandıktan sonra iyice temizlenmiş ve birer kişilik filetolara ayrılmış balıklar yanyana içine dizilir. Tuz, karabiber ve iki kaşık su konur, yarım limon sıkılır. Balıkları tamamiyle kaplayacak bir kâğıt yağlanarak üzeri örtülür.
Bir yandan da balığın' kemikleri ile başı bir kaç parçaya bölünür. Beş - altı bardak su konularak ateşe oturtulur. Ayrıca, soğan, havuç ve kereviz ayıklanıp yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde balık kemiğinin bulunduğu tencereye atılır. Defne yaprağı, tane karabiber de eklenerek bir süre kaynatılır, bir kaba süzülür.
Balık kemikleri kaynatıldığı sırada, patatesler soyulduktan sonra enli dilimler halinde kesilir, soğuk suyla ateşe konur, erimemesine dikkat edilerek pişirilir. Sonra, soğumadan, pütürlü olmamasına da dikkat edilerek, presten ya da elekten geçirilmiş, karabiber tuz ve rendelenmiş hindistancevizi atılır. 3 - 4 yumurta kırılıp karıştırılır, krem haline getirilir. Bir tarafta da dişli bir huni krema torbasına geçirilir, hazırlanan patates torbaya konur, kayık biçimli bir servis tabağının iç kenar çevresine kordon biçiminde sıkılır.
Ayrıca, filetolar fırında 15 dakika pişirilir. Mantar da bir taraftan sote yapılır.
Bir başka tencerede de bir kaşık tereyağı ile iki kaşık un hafifçe kavrulur. Üç bardak kadar balık suyu birdenbire bu tencereye boşaltılır. Rendelenmiş hindistancevizi ile biraz tuz ilâve edilir. Karıştırılır. Ezilmiş yoğurt koyuluğu derecesine kadar bir iki taşım kaynatılır. Daha sonra salçanın üçte bir kadar kısmı patates sıkılan tabağa dökülür. Balıklar da bu salçanın üzerine yerleştirilir, mantar da serpiştirilir. Balığın piştiği tepsideki su da bunun üzerine dökülür. Salçanın geri kalanı ile balığın üzeri tamamiyle kapatılır, üzerine de kaşar peyniri rendesi serpilir.
Balık sofraya alınmadan yarım saat kadar önce üzeri fırında kızartılır, sıcak olması da sağlanır.






LEVREK OGRETEN Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri



(1 adet LEVREK OGRETEN 30,743 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort