https://www.takvim.com.tr
8 adet orta boy kereviz
400 gram levrek filetosu
1 adet soğan,
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1,5 limon
Tuz
Karabiber
Levrek filetolarını küp doğrayın. Soğan ve sarmısağı ince kıyın. Havuç ve dolma biberi küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp soğan vesarmısağı rengi dönene dek kavurun. Üzerine havuç, biber ve levreği ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakikakavurduktan sonra ocaktan alın. Bir tencereye su ve bir limonunsuyunu koyup kaynatın. Kerevizleritemizleyip kabuklarını soyun ve tencereyeyerleştirin. 10 dakika pişirdiktensonra soğuk su dolu bir kaba alın. Kerevizlersoğuyunca içlerini oyun ve düzbir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız balıklı harcı içlerine paylaştırın. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ve yarım limon suyu ekleyin. Tencerenin kapağıkapalı olarak 20 dakika pişirin. Maydanozile süsleyerek servis yapın.
|