Kısa URL: https://ml.md/lc100586
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014
1,562 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet baton ekmek (dilimlenmiş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (2'ye bölünmüş)
2 adet domates (dilimlenmiş)
1 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
3 sap fesleğen
1 adet patlıcan (dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir (kırıklanmış)
Karabiber
Ekmek dilimlerine zeytinyağı sürüp fırında ızgaranın altına yerleştirin. Ekmekler sararıncaya kadar kızartın. Ekmeklerin bir tarafına sarımsakların kesik yanlarını sürün. Ekmeklerin yarısının üzerine domates ve soğan dilimlerini yerleştirip ılınıncaya kadar ızgarada ısıtın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Patlıcan dilimlerine fırçayla zeytinyağı sürüp fırının ızgarasında her iki tarafları sararıncaya kadar pişirin. Kalan ekmeklerin üzerine patlıcan dilimleri ve beyaz peynirkoyun. Karabiber serptikten sonra fırının ızgarasında peynirler pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.