Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çerkez Yemekleri > Libje Basta (Konya) (1 adet - 54,438 defa bakıldı)

Libje Basta (Konya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Libje Basta (Konya)

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc45741
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
6,067 defa indirildi / yazdırıldı




Tavuk eti 500 gram
Su 9 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 1 su bardağı
Un 5 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1+1/2 su bardağı
Ceviz içi 1/2 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı

Tavuk eti 3 su bardağı su ile haşlanır ve ufak ufak uzunlamasına liflere ayrılır. Yağın yarısı ile un ile hafif kavrulur. Tavuğun haşlama suyu ve 3 su bardağı daha su ilave edilerek kaynatılır. Tavuk etleri ve tuzun yarısı katılarak 10 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan bulgur, 3 su bardağı ve kalan tuz ile suyunu çekinceye kadar haşlanır. 10 dakika dinlendikten sonra Tahta kaşıkla hafifçe ezilerek karıştırılır. Bulgur servis tabağına, ortası açık kenarları duvar şeklinde (havuz gibi) yerleştirilir. Tavuklu çorba bulgurun ortasına koyularak üzerine yağ ile hazırlanan "Şibji cav"(salçalı,cevizli(kıyılmış)ve biberli yağ)gezdirilerek servis yapılır.(K.K.Alakay)

NOT: Kuzey kafkasya kökenli olan bu yemek Çerkezler tarafından sevilerek tüketilir. Tarif Konya'nın Başhüyük kasabasından alınmıştır.







Libje Basta (Konya) Tarifleri Çerkez Yemekleri



(1 adet Libje Basta (Konya) 54,438 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort