3 adet yumurta
1 su bardğı şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un[/i]
Glazür için:
2 limonun suyu
1 ,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet ince rendelenmiş limon kabuğu
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde şeker ve yumurta, şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine diğer kek malzemeleri eklenir karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına kek harcı dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kek kabarıp, kızarana dek pişirilir. Kek soğurken glazür malzemesi karıştırılır, ters çevrilmiş kekin üzerine gezdirilir. Glazür tamamen donunca dilimlenir, servise sunulur.
|