|
|
Limon, Greyfurt, İncir, Çilek Marmeladı (Almanya) |
|
yunusdoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2007
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20087
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
0.5 litrelik 2 kavanoz için yeterli MALZEME
420 g taze incir,
300 g çilek,
1 greyfrut suyu,
2 limon suyu,
650 g pratik reçel şekeri,
2 limon kabuğu (şerit halinde).
1. İncirleri soyup dörde bölün. Çilekleri yıkayarak süzün ve ayıklayın, büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Meyve parçalarını greyfurt ve limon suyu ile büyük bir tencerenin içine atın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
2. Pişme süresinden yaklaşık 10 dakika sonra pratik reçel şekerini ilave edin ve devamlı karıştırarak 3 dakika kaynatın. Limon kabuğunu atın. Marmeladı iki kavanoza doldurun, kavanozların kapaklarını hemen kapatın.
|
|
Limon, Greyfurt, İncir, Çilek Marmeladı (Almanya) Tarifleri Alman Yemekleri
|
|