|
Limon Soslu Tavuk Şinitzel |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111318
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2015
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr tavuk göğüs
1 paket Knorr Pane Harcı
100 ml yarım su bardağı sıvı yağ
Sos için
2 adet limon
3 kaşık zeytinyağlı Becel
100 ml yarım su bardağı krema
1 tutam kekik
1 diş sarımsak
1 tablet Knorr Tavuk Bulyon
Tavuk göğüsleri bir et döveceği yardımı ile veya üzerine naylon film koyup bir oklava ile döverek yarım parmak inceliğinde açın.
Yumurtaya buladığınız tavukları Knorr Pane Harcı ile paneleyip buzdolabında sos hazır olana kadar dinlenmeye bırakın.
Bir sos tenceresinde 3 kaşık Becel'i eritin ve ince doğranmış sarımsağı kokusu gelene kadar pişirin ve 1 limonun kabuğunu bir kaşık olacak kadar rendeleyin.
2 limonun suyunu sıkıp sarımsaklı yağ karışımına ekleyin.
Kekiği ilave edip bir taşım kaynatın.
Knorr tavuk bulyonu sosa ekleyin ve kaşık yardımı ile erimesini sağlayın.
Kremayı ekleyip ocağın altını kısın ve sos kıvamına gelinceye kadar düşük ateşte pişirin.
Kızartma tavasına 100ml yağı ekleyip yağ ısınınca, dinlendirdiğiniz panelenmiş tavukları iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
Tavuk şinitzelleri üzerinde sos ile soğumadan servis edin.
|
|