|
Limonata |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1590
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
5,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
7 bardak su
4 limon
1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Süzülüp soğutulur.
3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.
Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir.
ML® Limonata için tıklayın
|
LİMONATA |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2577
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
4,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet limon
5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı toz şeker
Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kanar suyu boşaltın, şeker eriyene dek karıştırın. Sürahiyi yaklaşık 2 - 2.5 saat kadar, soğuması için buzdolabında bekletin. Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın ve soğuk olarak servis yapın.
ML® Yalancı Salep için tıklayın
ML® Naneli Ayran (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Limonata |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7423
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet orta büyüklükte limon,
ince ince rendelenmiş orta büyüklükte yarım limon kabuğu,
6 çorba kaşığı tozşeker,
10 yaprak taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 bardak su.
(Kişi sayısına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)
Hazırlanışı:
Suyu ve şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içine koyarak kısık ateşte devamlı karıştırarak eritelim. Eritilen şekerli suyun üzerine iki adet limonun suyunu sıkarak ilave ettikten sonra birkaç defa daha tekrar karıştıralım. İnce rendelenmiş limon kabuklarını ve nane yapraklarını iyice döverek hazırladığımız kaynamakta olan malzememize ilave edelim. Hazırlanan karışımın hepsini ince bir süzgeçten geçirerek hiç tortu kalmamasını sağlayalım. Süzdükten sonra buzdolabında bir süre bekletelim. Soğuk olarak servis yapalım. Gerekirse buz ilave edelim.
ML® Gazsız Kola (Karamel Şerbeti) için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024
|
Limonata |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10826
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
3,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (1 lt limonata için):
6 limon,
25 gr limontuzu,
1 kg tozşeker,
2,5 bardak su.
Yapılışı:
Limonun sap kısmı ve memesi kesilir. Bol suyla güzelce yıkanır. Küçük küçük doğranır, çekirdekleri ayıklanır, porselen veya cam bir kap içine konur. Üzerine tozşeker dökülür, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye kadar ezilir. 25 gr limontuzu, bir bardakta eritilip üzerine dökülür ve ezmeye devam edilir. Limonlar iyice ezilip hamur haline gelince 2,5 bardak su katılır, iyice karıştırılır, süzgeçten geçirilerek şurubu alınır. Yapılan şurup, şişelere boşaltılır, içileceği veya ikram edileceği zaman bir bardağa iki parmak şurup konup üzeri suyla doldurulur. Limonatanın tatlı olması istenirse şeker 2 kg'a kadar artırılabilir. Limonata fazla bekletilmeden içilirse pek nefis olur, bekletildikçe lezzeti değişir.
ML® Koruk Şerbeti için tıklayın
|
Limonata |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10965
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2007
3,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
5 bardak su
2 limonun rendelenmiş veya çok ince kesilmiş kabuğu
1 su bardağı limon suyu
Şeker, su ve limon kabuklarını bir kaba koyarak ağır ateşte karıştırınız. Şekeri eridikten sonra karışımı 7 dakika kadar kaynatınız. Kabı ateşten alarak karışımı soğutunuz. Limon suyu ve dört bardak şekeri ilave edip iyice karıştırınız. Karışımı uzun ve geniş limonata bardakla-rıan koyunuz. Süslü buzları da bardaklara atarak servis yapınız.
ML® Karanfil Şerbeti için tıklayın
|
LİMONATA |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11207
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2007
3,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 limon
500 gr. Toz şeker
Su / soda
Taze nane
Buz
Tülbent
Limonları yıkadıktan sonra kesme tahtası üzerinede 1 cm, lik parçalara bölün. Kestiğiniz limonları cam bir kaba aldıktan sonra üzerine toz şekeri ilave edin ve üzerine örtüp 1 gece bekletin. Karıştırmanız şart değil , ama aklınıza geldiğinde 1-2 kez karıştırırsanız iyi olur. Ertesi gün limonun suyunu bıraktığını ve şeker ile bütünleştiğini göreceksiniz. Bu karışımı ince bir tülbentten geçirirken, limonları tülbentin içinde iyice sıkıştırılarak bütün suyunu çıkartın. Çıkan suyu bir şişeye koyup buzdolabında soğumaya bırakın.
Buzdolabından çıkardığınız konsantreden bardağınıza koyun. Sonra su ve buz ilave edip taze nane ekleyin Dilerseniz buzda koyun.
ML® Limonatalı Kek için tıklayın
|
LİMONATA |
|
ratatuy
Yeni Üye
Kayıt: 06.02.2008
Mesajlar: 1 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc21205
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008
3,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER: (2 KİŞİLİK)
4 LİMON
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
HAZIRLANIŞI:
LİMONLARIN SUYUNU SIK. SONRA ŞEKERİ KOY. TABİ BUNLARI YAPARKEN AĞZI KAPANABİLECEK BİR ŞİŞE KULLAN. ÇALKALA.
ML® Naneli Ayran için tıklayın
|
LİMONATA |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc22390
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
3,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 limon
4 çorba kaşığı şeker
15-20 taze nane yaprağı
Nane yaprağı ve yarım limon kabuğunu havana koyunuz. Bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ezilinceye kadar dövünüz. Geri kalan şekeri 4 su bardağı suda eritiniz. Limon suyu ve karışımı katıp karıştırınız. Temiz bir tülbentten süzüp bardaklara koyarak ikram ediniz.
ML® Mandalina Şurubu için tıklayın
|
Limonata |
|
fulya uzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27946
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2008
3,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 büyük limon
3 bardak kaynar su
50 gr. şeker
Yapılışı:
Limonların suyunu bir kaba sıkın. Kalan kabukları ayrı bir kaba alıp üstüne şekeri ve kaynar suyu doldurun. Limon kabuklarını ara sıra sıkarak soğumasını bekleyin.
|
LİMONATA |
|
aytekin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43823
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
3,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
6 Bardak su
1,5 Bardak toz şeker
3 Limon suyu
1 Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
1 Bir tencerede limon kabuğu rendesi ile şekeri karıştırınız.
2 Su ilave ederek karıştırınız.
3 Şeker eridikten sonra üç limon suyunu ilave ediniz.
4 Süzerek bir sürahiye doldurunuz.
5 Soğutarak servis yapınız.
|
LİMONATA |
|
Belma81
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46867
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010
3,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
5 adet limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı tozşeker
7-8 bardak su
YAPILIŞI
Su içerisine tozşekeri iyice eritiniz, içine limon suyu ve ayrı bir yerde şekerle ovulan limon kabuğunu da katıp ince süzgeçten süzerek sürahiye koyup soğuk olarak servis yapınız.
|
LİMONATA |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58164
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
200 gr. toz şeker
750 gr. su
4 sulu limonun suyu (3 kahve fincanı)
Yukarıdaki malzemenin hepsini birlikte temiz bir kapta iyice karıştırıp şekeri tamamen eritiniz.
Not: Limon kabuklarının yalnız sarı kısımlarını hafif ince rende ile rendeleyip şekerle ovarsanız daha naturel renk ve koku elde edersiniz. Yalnız servis yapmadan önce süzdürmelisiniz.
|
LİMONATA |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62544
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2011
3,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 limonun suyu
6 limonun kabuğu (rendelenmiş)
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
5 su bardağı kaynar su
Limon kabuğu rendesi ve şekeri uzun bir kavanoza koyup kaynar suyu ekleyerek, uzun saplı bir kaşıkla, şeker eriyene kadar karıştırınız.
Kavanozu buzdolabına yada soğuk bir yere koyup 2 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz. Kavanozu buzdolabından çıkarıp limon suyunu ekleyiniz.
Limonatayı çok ince bir süzgeçten, bir sürahiye süzüp servis ediniz.
|
Limonata |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70565
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
2,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 limon
2 su bardağı toz şeker
2 – 2.5 litre su
Öncelikle limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir. Geniş bir kaba alınan kabuk rendeleri 1,5 su bardağı şeker ile yoğurulmaya başlanır ve sarı bir öz suyu çıkana kadar yoğurulur. Bu karışıma kabuğu rendelenen limonları dilimleyip ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğuruyoruz. İyice özlenen bu karışım üzerine kapak kapatılıp birkaç saat bekletilir. Beklettikçe içindeki şeker eriyor ve limonda tüm rengini veriyor. Sonra sulandırılarak çoğaltılır. İnce bir süzgeçten geçirilir ve soğutulup servis edilir.
|
Limonata |
|
sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc74208
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
7 bardak su
4 adet limon
Limonlar yıkandıktan sonra ince olarak rendelenir.Şekerle iyice karıştırılarak su ilave edilir.Yapılan karışım süzülerek soğutulur. (bir bardak limonata için; 1,5 çorba kaşığı şeker ve yarım limon hesap edilir)
|
Limonata |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc75436
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
3,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 TANE LİMON
YARIM KİLO TOZŞEKER
3-4 KİLO SU
2 PARÇA LİMON TUZU
Öncelikle limonlar çok güzel yıkanır, ben sadece bunun için bir dişfırçası aldım iyice fırçalıyorum ,daha sonra kabuklarını rendeliyorum yarım bardak kadar toz şekerle iyice ovup bir kenarda bekletiyorum. Kabuklarını rendelediğim limonları limonlukta sıkıyorum büyük bir kapta şekerli su hazırlıyorum bu suyun içine limon kabuklarını,limon suyunu ve limon tuzunu katıp iyice karıştırıyorum şekerini zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz daha sonra tel süzgeçle süzüp şişelere dolduruyorum 4 limondan yaklaşık 2,5 3 kilo kadar limonata oluyor.
Eğer çok aceleniz varsa ve bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız size çok kolay bir yöntem daha, bu tamamen benim uydurmam am güzel oluyor: Limonları yıkayıp 4 e bölüp biraz şekerle beraber rondoya atın iyice ezilsinler diğer tarafta şekerli su hazırlayıp hepsini karıştırıp süzün limonun beyaz kabuklarıda karıştığından tadı biraz acımsı oluyor ama bu da bir yöntem.
|
Limonata |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75670
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
3,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
5 adet limonun suyu (yarısının kabuğunun rendesi)
250 gr. tozşeker (1 su bardağı)
1 lt. su (4 su bardağı)
Rendelenmiş limon kabuklarını şekerle 3 dakika kadar yoğurarak ovun. Limon suyunu ve suyu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Bir tülbentten süzdürerek servis yapm.
Not: isterseniz, limon kabuklarını ovarken içine nane yaprakları da atabilirsiniz.
|
Limonata |
|
bin nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97956
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
2,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet limon
5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun kabuğu
15 adet nane yaprağı
Limon dilimleri
Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kaynar suyu boşaltın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda toz şekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir.
Sürahiyi yaklaşık 2-2,5 saat kadar soğuması için buzdolabında bekletin.
Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın. Limon dilimi ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
|
Limonata |
|
kutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc99453
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet limon ve suyu
1 su bardağı şeker
Yarım demet nane yaprağı
1 adet yeşil elma
5 adet çilek
3 su bardağı su
Öncelikle limonları iyice yıkayın. 3 adet limonun kabuklarını rendeleyip şekerle ovalayın. Diğer limonların suyunu sıkıp kalanını da irice doğrayıp şekerle birlikte fırın kabına alın. 200 derecede 10 dakika pişirin. Fırından çıkan limonları ve rendeleyip şekerle ovaladığınız limon kabuklarını hepsini bir yerde karıştırın. İçine limon suyunu, suyu ve nane yapraklarını koyup 10 dakika bekletin. Servis yaparken soğuk olarak ikram edin.
|
Limonata |
|
gülgün şekerci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc116844
Gönderme Tarihi: 13.May.2016
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 büyük veya 4 orta boy limon
7-8 yemek kaşığı şeker
1,5 lt su
Limonlar iyice yıkanıp, kabukları rendenin ince kısmıyla rendelenir. Rendelenmiş kabuklar şekerle iyice ovulur. Limonları suları sıkılıp karışıma ilave edilir ve karıştırılır. 1,5 lt su eklenerek karıştırılır ve buzdolabında en az 2 saat bekletilir (Arada gidip karıştırın ki dibe çökmesin). Daha sonra beklemiş limonata süzülür.
|
|