Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Gazoz Tarifleri > Limonata (46 adet - 3,348,706 defa bakıldı)

Limonata


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonata

not defteri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc133372
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
564 defa indirildi / yazdırıldı




4 limon
2 su bardağı şeker
2 litre su

Limonları 4'e bölüyoruz ve tencereye alıyoruz.
Şeker ve suyu ekliyoruz ve ateşe alıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
Ateşten alıp süzgeçten geçiriyoruz ve buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.



Limonata

ilayda sönmez
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc132871
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2018
794 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet dondurulmuş limon
3 su bardağı toz şeker
5 litre su

İlk olarak limonlarımızı yıkamalıyız ve bir gece buzlukta bekletmeliyiz. Daha sonra limonları buzluktan çıkarıp 4-5 parçaya bölelim ve mutfak robotuna koyup üzerine toz şeker dökelim. Robotu çalıştıralım ve toz haline gelene kadar devam edelim. daha sonra geniş bir tencereye boşaltalım ve üzerine 5 litre su dökelim. 10-15 dakika tencerede beklettikten sonra karıştırıp şekerini eritelim ve süzgeçten geçirerek süzelim. Limonatamız içmeye hazır.



Limonata

Berktay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130144
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2017
657 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

4 adet limon (tercihen hakiki Mersin limonu)
1 su bardağı şeker veya saf bal
Su

Limonlar güzelce yıkanır, kurutulur.
İncecik dilimlenip şekerle iyice ovulur.
Üzerine su katılarak buzdolabında en az 2 saat (tercihen 1 gece) bekletilir.
Sabah üzerine kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir.
Arzuya göre su ilavesiyle içilecek kıvama getirilir.


Limonata

istiklal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2017
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129086
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2017
881 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

5 adet limon
1/2 su bardağı şeker
1 litre soğuk su
4-5 dal nane (isteğe bağlı)
Nane yaprağı
Buz

Şeker mikser kabına alınır.
Limon kabukları rendelenir.
Rendelenen kabuklar şekere katılır.
Şeker ve limon kabukları mikserde limon kokusu çıkıp şeker sararana kadar çırpılır.
İstenirse bu aşamada nane yaprağı eklenebilir.
Limonlar kesilerek ikiye ayrılır.
Limonların suları sıkılır.
Karışıma soğuk su eklenip mikserle şeker eriyene kadar karıştırılır.
Limonata süzülür, bir şişeye alınır.
Soğuk suyla yapıldığı için hemen servise hazırdır.
Bol buz ve nane yaprağı ile servis edilir.



Limonata

parla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc127585
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2017
757 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su

Bir gün önceden portakal ve limonu yıkayıp buzluğa koyup dondurun. Limonatayı hazırlayacağınız zaman iyice donmuş olan portakal ve limonu buzluktan çıkarın.
10 dakika kadar bekleyin, kabuğuyla birlikte dilimleyip mutfak robotuna koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Robotu çalıştırın ve iyice ezilip karışana kadar çekin. 3 litre suya bu portakal, limon ve şeker karışımını ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Ara sıra karıştırarak limon tuzu ve şekerin iyice erimesini sağlayın. Bir kaba temiz bir tülbent geçirin ve içeceği süzün. Üzerine az az su ekleyerek renk vermeyi bırakana kadar sıkabilirsiniz. Sürahiye alıp içine taze portakal, limon dilimleri ve nane, biberiye gibi kokulu otlar koyarak servis edebilirsiniz.



Limonata

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125069
Gönderme Tarihi: 04.May.2017
2,010 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon
3 portakal
3 su bardağı toz şeker
4 litre su

2 limon ve 3 portakal çok iyi yıkanır, buzdolabının buzluğunda yarım dondurulur.
Buzdolabından alınarak kabukları ile beraber doğranır. Rondoda biraz şeker ilavesiyle iyice çekilir.
4 litre suya şeker ilave edilir, üzerine rondoda çekilen limon ve portakal eklenir. İyice karıştırılarak bu şekilde yarım saat bekletilir.
Süre sonunda süzülerek sürahiye doldurulur, buzdolabında soğutularak servis edilir.



Limonata

gülgün şekerci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.05.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc116844
Gönderme Tarihi: 13.May.2016
2,278 defa indirildi / yazdırıldı




3 büyük veya 4 orta boy limon
7-8 yemek kaşığı şeker
1,5 lt su

Limonlar iyice yıkanıp, kabukları rendenin ince kısmıyla rendelenir. Rendelenmiş kabuklar şekerle iyice ovulur. Limonları suları sıkılıp karışıma ilave edilir ve karıştırılır. 1,5 lt su eklenerek karıştırılır ve buzdolabında en az 2 saat bekletilir (Arada gidip karıştırın ki dibe çökmesin). Daha sonra beklemiş limonata süzülür.



Limonata

kutay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2014
Mesajlar: 34
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc99453
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014
2,805 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet limon ve suyu
1 su bardağı şeker
Yarım demet nane yaprağı
1 adet yeşil elma
5 adet çilek
3 su bardağı su

Öncelikle limonları iyice yıkayın. 3 adet limonun kabuklarını rendeleyip şekerle ovalayın. Diğer limonların suyunu sıkıp kalanını da irice doğrayıp şekerle birlikte fırın kabına alın. 200 derecede 10 dakika pişirin. Fırından çıkan limonları ve rendeleyip şekerle ovaladığınız limon kabuklarını hepsini bir yerde karıştırın. İçine limon suyunu, suyu ve nane yapraklarını koyup 10 dakika bekletin. Servis yaparken soğuk olarak ikram edin.


Limonata

bin nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc97956
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
2,614 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet limon
5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun kabuğu
15 adet nane yaprağı
Limon dilimleri

Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kaynar suyu boşaltın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda toz şekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir.
Sürahiyi yaklaşık 2-2,5 saat kadar soğuması için buzdolabında bekletin.
Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın. Limon dilimi ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.


Limonata

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75670
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
3,245 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

5 adet limonun suyu (yarısının kabuğunun rendesi)
250 gr. tozşeker (1 su bardağı)
1 lt. su (4 su bardağı)

Rendelenmiş limon kabuklarını şekerle 3 dakika kadar yoğurarak ovun. Limon suyunu ve suyu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Bir tülbentten süzdürerek servis yapm.

Not: isterseniz, limon kabuklarını ovarken içine nane yaprakları da atabilirsiniz.


Limonata

urfalım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa'lı
Kısa URL: https://ml.md/lc75436
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
3,226 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 TANE LİMON
YARIM KİLO TOZŞEKER
3-4 KİLO SU
2 PARÇA LİMON TUZU

Öncelikle limonlar çok güzel yıkanır, ben sadece bunun için bir dişfırçası aldım iyice fırçalıyorum ,daha sonra kabuklarını rendeliyorum yarım bardak kadar toz şekerle iyice ovup bir kenarda bekletiyorum. Kabuklarını rendelediğim limonları limonlukta sıkıyorum büyük bir kapta şekerli su hazırlıyorum bu suyun içine limon kabuklarını,limon suyunu ve limon tuzunu katıp iyice karıştırıyorum şekerini zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz daha sonra tel süzgeçle süzüp şişelere dolduruyorum 4 limondan yaklaşık 2,5 3 kilo kadar limonata oluyor.
Eğer çok aceleniz varsa ve bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız size çok kolay bir yöntem daha, bu tamamen benim uydurmam am güzel oluyor: Limonları yıkayıp 4 e bölüp biraz şekerle beraber rondoya atın iyice ezilsinler diğer tarafta şekerli su hazırlayıp hepsini karıştırıp süzün limonun beyaz kabuklarıda karıştığından tadı biraz acımsı oluyor ama bu da bir yöntem.


Limonata

sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc74208
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
3,122 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı şeker
7 bardak su
4 adet limon

Limonlar yıkandıktan sonra ince olarak rendelenir.Şekerle iyice karıştırılarak su ilave edilir.Yapılan karışım süzülerek soğutulur. (bir bardak limonata için; 1,5 çorba kaşığı şeker ve yarım limon hesap edilir)


Limonata

şeff
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc70565
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
2,984 defa indirildi / yazdırıldı




3 limon
2 su bardağı toz şeker
2 – 2.5 litre su

Öncelikle limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir. Geniş bir kaba alınan kabuk rendeleri 1,5 su bardağı şeker ile yoğurulmaya başlanır ve sarı bir öz suyu çıkana kadar yoğurulur. Bu karışıma kabuğu rendelenen limonları dilimleyip ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğuruyoruz. İyice özlenen bu karışım üzerine kapak kapatılıp birkaç saat bekletilir. Beklettikçe içindeki şeker eriyor ve limonda tüm rengini veriyor. Sonra sulandırılarak çoğaltılır. İnce bir süzgeçten geçirilir ve soğutulup servis edilir.


LİMONATA

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62544
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2011
3,267 defa indirildi / yazdırıldı




6 limonun suyu
6 limonun kabuğu (rendelenmiş)
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
5 su bardağı kaynar su

Limon kabuğu rendesi ve şekeri uzun bir kavanoza koyup kaynar suyu ekleyerek, uzun saplı bir kaşıkla, şeker eriyene kadar karıştırınız.
Kavanozu buzdolabına yada soğuk bir yere koyup 2 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz. Kavanozu buzdolabından çıkarıp limon suyunu ekleyiniz.
Limonatayı çok ince bir süzgeçten, bir sürahiye süzüp servis ediniz.


LİMONATA

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58164
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,781 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

200 gr. toz şeker
750 gr. su
4 sulu limonun suyu (3 kahve fincanı)

Yukarıdaki malzemenin hepsini birlikte temiz bir kapta iyice karıştırıp şekeri tamamen eritiniz.

Not: Limon kabuklarının yalnız sarı kısımlarını hafif ince rende ile rendeleyip şekerle ovarsanız daha naturel renk ve koku elde edersiniz. Yalnız servis yapmadan önce süzdürmelisiniz.


LİMONATA

Belma81
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc46867
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010
3,504 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
5 adet limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı tozşeker
7-8 bardak su

YAPILIŞI
Su içerisine tozşekeri iyice eritiniz, içine limon suyu ve ayrı bir yerde şekerle ovulan limon kabuğunu da katıp ince süzgeçten süzerek sürahiye koyup soğuk olarak servis yapınız.


LİMONATA

aytekin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Yenimahalle-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc43823
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
3,603 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
6 Bardak su
1,5 Bardak toz şeker
3 Limon suyu
1 Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI
1 Bir tencerede limon kabuğu rendesi ile şekeri karıştırınız.
2 Su ilave ederek karıştırınız.
3 Şeker eridikten sonra üç limon suyunu ilave ediniz.
4 Süzerek bir sürahiye doldurunuz.
5 Soğutarak servis yapınız.


Limonata

fulya uzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.10.2008
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc27946
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2008
3,560 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 büyük limon
3 bardak kaynar su
50 gr. şeker
Yapılışı:

Limonların suyunu bir kaba sıkın. Kalan kabukları ayrı bir kaba alıp üstüne şekeri ve kaynar suyu doldurun. Limon kabuklarını ara sıra sıkarak soğumasını bekleyin.


LİMONATA

şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc22390
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
3,704 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon
4 çorba kaşığı şeker
15-20 taze nane yaprağı

Nane yaprağı ve yarım limon kabuğunu havana koyunuz. Bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ezilinceye kadar dövünüz. Geri kalan şekeri 4 su bardağı suda eritiniz. Limon suyu ve karışımı katıp karıştırınız. Temiz bir tülbentten süzüp bardaklara koyarak ikram ediniz.


ML® Mandalina Şurubu için tıklayın


LİMONATA

ratatuy
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 06.02.2008
Mesajlar: 1
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc21205
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008
3,621 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER: (2 KİŞİLİK)
4 LİMON
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

HAZIRLANIŞI:
LİMONLARIN SUYUNU SIK. SONRA ŞEKERİ KOY. TABİ BUNLARI YAPARKEN AĞZI KAPANABİLECEK BİR ŞİŞE KULLAN. ÇALKALA.


ML® Naneli Ayran için tıklayın






Limonata Tarifleri Gazoz Tarifleri



(46 adet Limonata 3,348,706 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort