|
Limonlu Ayçekirdekli Çilav (İran) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153574
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2020
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı jasmin pirinci
1 adet limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı ayçekirdeği
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Ayçekirdeklerini kavuruyoruz. Bir adet rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip bir-iki dakika karıştırıyoruz. Dört bardak soğuk suyu tencereye döküyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Safranı bu aşamada ekleyebiliriz. Jasmin pirincini bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencerede kaynamakta olan suyun üzerine pirinci ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirip servis ediyoruz.
|
|