1 paket Banvit Bonfile Göğüs (ince şerit kesilmiş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kimyon tohumu
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 adet soğan (dilimlenmiş)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1/2 adet limonun kabuğu (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş)
125 ml limon suyu
300 ml piliç suyu (kaynar)
175 gr içi kırmızı biberli yeşil zeytin (dilimlenmiş)
50 gr tereyağı
10 sap taze kişniş (yapraklanmış)
1 paket makarna (fettucine)
Zeytinyağını ısıtıp, kimyon ve kişniş tohumlarını katın. Orta ateşte ve hafifçe karıştırarak, 1 dak. soteleyin.
Pul kırmızıbiber, soğan ve sarmısağı ekleyin. Karıştırmaya devam ederek, orta ateşte 5 dak. daha soteleyin.
Karıştırmaya ara vermeden limon kabuklarını ve etleri ilave edip, hızlı ateşte, etler altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. pişirin.
Limon suyu, piliç suyu ve kırmızı biberli yeşil zeytini katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 7-8 dak. daha pişirin. Ateşten alıp, kişniş yapraklarını serpin.
Makarnayı tuzlu, bol kaynar suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün.
Makarna ve etleri hafifçe harmanlayıp, hemen servis yapın.
|