|
|
Limonlu Susam Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120260
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2016
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket krema
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı susam
Karıştırma kabınıza unu ekleyin üzerine 2 limonun kabuğunu rendeleyin. Yumurtayı içine kırın ve yumurtanızın üzerine yağı ve kremayı ekleyin. Unun üzerine de kabartma tozunu, irmiği, hindistancevizini ilave edin. Hamurunuzun ilk önce mayasını eriterek yoğurmaya başlayın ve daha sonra unu da karıştırarak bir hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurunuzdan yuvarlak parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp, halka şeklini verip bir yüzeyini susama bulayıp üst kısmında susam kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
|
|
Limonlu Susam Tatlısı Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|