4 adet limon
300 g pudra şekeri
250 gr Tereyağı
1 adet vanilya çubuğu
3 adet yumurta
160 gr un
Fırını 180 derecede ısıtın. Limonlardan 3 tanesini ince dilimler halinde kesin. Geri kalan 2 limonun kabuklarını bir kaseye rendeleyin ve sularını sıkın. Orta boy bir tavayı ısıtın ve üzerine 125 gram şekeri eşit bir şekilde serpiştirin ve karıştırın. Şekerler karamel rengini alınca, karameli kalıba dökün ve üzerine dilimlediğiniz limonları dışarıdan içeriye doğru dizin. Tereyağı’nı küçük bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında serinlemeye bırakın. Bıçak yardımıyla vanilya çubuğunun çekirdeklerini sıyırın. Mikserle kalan şekeri, yumurtaları ve vanilya çekirdeklerini 12 dakika çırpın. Karışımı geniş bir kaseye alın. İçim Tereyağı, limon kabuğu ve suyunu ekleyerek karıştırın. Parça parça unu ilave edin. Karışım pürüzsüz hale gelince kek kalıbına dizmiş olduğunuz limonların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Keki ters çevirerek kalıbından çıkarın ve 1 saat dinlenmeye bırakın. Çırpılmış krema ile servis edin.
|