https://carrefoursa.com
1 litre süt
1 limon kabuğunun rendesi
1 yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı pirinç unu
Taze zerdeçal
Limon kabuğu rendesi, süt, pirinç unu, yumurtası sarısını tencereye alın ve tüm malzemeleri çırpın. Zerdeçal hariç diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra pişirmeye başlayın. Taze zerdeçaldan 1 tatlı kaşığını dolduracak kadar rendeleyin ve havanda dövün. Zerdeçalı da tencereye ekleyin ve muhallebiyi karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam aldığında ister borcama dökün ve keserek servis yapın, isterseniz kaselere paylaştırın.
Not: Muhallebiye lezzet ve kıvam kazandırmak için karışıma limonlu jöle ilave edebilirsiniz. Jöleyi az miktarda suda çözdürdükten sonra tüm malzemelerle tencereye ilave edebilirsiniz.
|