|
Lokma (Kilis) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146484
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2019
467 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
4 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı yaş maya
1 Çorba kaşığı toz şeker
1Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı zeytinyağı
Şurup:
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı gül suyu (istenirse)
Lokma hamuru sol avuç içerisine alınır. Sıkılarak baş parmak ile işaret parmağı arasından fındıktan biraz büyük bir hamur çıkarılır. Bu hamur yağa batırılmış tatlı kaşığı ile alınır. Derin bir tavada ısıtılmış yağa bırakılır. Sallayarak pembeleşinceye kadar kızartılır.
Kızaran lokmalar kevgirle çıkartılarak soğuk şuruba konur. Şurubu çeken lokmalar servis tabağına alınır.
|
|