Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arnavut Yemekleri > LOKUM (1 adet - 101,612 defa bakıldı)

LOKUM


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LOKUM

Sergün
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 23.03.2011
Mesajlar: 19
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc62962
Gönderme Tarihi: 04.May.2011
6,769 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz, tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ

Hamuru hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin ve geniş bir kaba koyun. Yoğurt, karbonat, tuz ve şekeri katın. Limon suyunu ekleyip bir taraftan
tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da unu eklemeye başlayın.
Koyu boza kıvamındaki akıcı hamuru oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin.
Sıvıyağı dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Ocağın altını biraz kısın.
Tatlı kaşığını dinlenen hamura batırmadan önce kızgın yağa batırın.
Hamuru kaşıkla alıp kızgın yağa aktarın. Böylece hamur kaşığa yapışmayacaktır. Hamurun tamamını, her seferinde kaşığı kızgın yağa batırarak aynı şekilde kızardın. İsterseniz bu işlemi iki kaşıkla yapabilir,, birini diğerini sıyırmak için kullanabilirsiniz.
El kevgiriyle hamuru ters çevirip arkasını kızartın. Hamur piştikçe genişleyip kabaracaktır. Kızaran hamurlan süzerek tencereden alın.
İsterseniz hamura daha fazla un ekleyip katı bir hamur yapabilir, yarım santim kalınlığında açabilirsiniz.
Açtığınız hamurdan 5x7 cm'lik parçalar keserek kızartın. Bu şekilde de lokumlar ahazırlayabilirsiniz. Reçel, zeytin ve peynirle servise sunabilirsiniz.

Not: özellikle eski Yugoslavya'nın dağlık bölgelerinde Arnavut asıllı vatandaşlarımızın yaptığı bu hamur işi sabah kahvaltılarının çok sevilen bir çeşididir. Peynir, reçel ve çayla sıcak olarak servise sunulur.






LOKUM Tarifleri Arnavut Yemekleri



(1 adet LOKUM 101,612 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort